My Life is a Music Video is een blog over lyrics, ’t leven en alles daar tussenin.

‘Waarom zou ik in vredesnaam naar lyrics luisteren?’ is de eerste vraag die ik meestal krijg wanneer ik vertel over mijn levensmissie om mensen bewust te maken van die hidden gem in muziek.

Nou, daar gaan we:

  • Omdat je luisteren naar lyrics kunt vergelijken met het kijken naar een film met ondertiteling. Er gaat toch wel een wereld voor je open als je weet waar wat er gezegd wordt;
  • Omdat muziek je nóg vrolijker, energieker, melancholischer of juist verdrietiger kan laten voelen als niet alleen de sound je raakt maar ook de betekenis. Het maakt je high nog intenser en sleept je door die low heen;
  • Omdat je je leven nóg intenser beleeft wanneer je er de juiste (sound)track bij hoort. (Heb je weleens een (actie)film zonder muziek gezien? Precies, daar is geen r🤐🤐t aan!);
  • Omdat een concert nóg beter wordt wanneer je weet waar die enthousiasteling daar op het podium ’t eigenlijk over heeft;
  • Omdat artiesten dan eindelijk de credits krijgen die ze verdienen (hoeveel bloed, zweet & tranen denk je dat er in het schrijven van die lyrics zit?)
  • Omdat je er dan achter komt dat bijvoorbeeld John Legend helemaal niet zo’n romantische knuffelbeer is, Bruno Mars hi-lá-risch is en Lady Gaga ontzettend veel lef en doorzettingsvermogen heeft;
  • Omdat je dan eindelijk begrijpt waar je het over hebt als je “Scaramouche, Scaramouche will you do the fandango” meeblèrt en ontdekt dat Hey Ya! van Outkast eigenlijk behoorlijk deprimerend is;
  • Omdat je (je omgeving) heel wat frustratie bespaart als je niet (meer) fonetisch meezingt;
  • Omdat het je met beide benen op de grond zet! Alles dat jij denkt, voelt en vindt, wordt (vást) door iemand op deze wereld gedeeld. En wat is het héérlijk om erachter te komen dat er een soulmate (of in ieder geval een soultune) out there is waar jij je volledig in herkent 💛

Wat kun je allemaal vinden op dit blog?

Bij My Life is a Music Video kun je terecht voor inside information over grote hits en populaire artiesten, Behind The Track-interviews met artiesten (wat is bijvoorbeeld het verhaal achter het meest autobiografische liedje van Marco Borsato?), Toplijstjes van bijvoorbeeld de beste Backpack Tracks of liedjes die je oplappen als je een pijnlijk blauwtje hebt gelopen én de ‘Soultunes‘ van mensen als jij en ik; inspirerende verhalen over muziek met een speciale match met iets dat zij hebben meegemaakt.

Wie schrijven deze posts?

Ik, Marjolijn Winten (1985), heb altijd al een grote passie voor muziek en entertainment gehad! Maar hoe maak je hier je levenswerk van als je niet extreem muzikaal bent (= understatement 🙈) en je roots in een dorp in Zuid-Limburg liggen? (heel daar gezellig hoor, maar niet per se het epicentrum van de Nederlandse entertainment-industrie) Verhuizen naar de Randstad en een bachelor Communicatiewetenschappen en Master Media & Cultuur waren de eerste stap!

Vervolgens kreeg ik de kans bij Universal Music, Warner Music, een MTV Networks en een bureau dat o.a. events organiseert om mijn marketing skills te ontwikkelen en verder te groeien. In 2015 kreeg ik een idee voor een muziek-app en verzamelde ik de moed om mijn baan op te zeggen en mijn grote droom waar te maken.

In de ontwikkeling van deze app heb ik veel mensen gesproken over wat muziek voor hen betekent en toen kwam ik erachter dat maar 1/3 van de mensen naar lyrics luistert. Zij gaven aan dat de betekenis vaak júist veel waarde heeft en al helemaal wanneer er een raakvlak is met je leven. Dat betekent dat 2/3 mist wat voor 1/3 cruciaal is! Bizar toch?

Mijn doel is om (veel) meer mensen die hidden gem van muziek te laten ervaren en My Life is a Music Video is hierin de eerste stap!

Naast My Life is a Music Video ben ik druk bezig met de ontwikkeling van de app, doe ik freelance marketing opdrachten, probeer ik mijn familie en vrienden zo veel mogelijk te zien, kun je me (meeeestal 😉) 2x in de week in de sportschool vinden, experimenteer ik graag in de keuken en doe ik aan yoga.

Met trots kan ik stel ik ook deze toppers aan je voor! Als contributors delen ook zij hun beste muzikale matches en duiken ze in de lyrische wereld van de lyrics.

Help jij ons met onze missie?

Spread the word via FacebookInstagram, Pinterest of deel jouw verhaal met ons (stuur een mailtje naar marjolijn@winworks.nl, dan neem ik contact met je op).

Dan hoeven we alleen nog maar onze headphones op te zetten en wanen wij ons even in onze eigen music video 😎

X Marjolijn

Vereiste velden zijn gemarkeerd *

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Share: