‘Once I put on my headphones,
my life becomes a music video’

 

My Life is a Music Video is een blog over lyrics, ’t leven en alles daar tussenin. Dé place to be voor de true lyric lover, maar juist ook voor de true lyric no no!

Houd je van muziek maar luister je eigenlijk nooit naar lyrics? Dan ben je niet de enige! Maar liefst 2/3 van de muziekluisteraars luistert niet naar de tekst. Wist je dat?

Tot voor kort deed ondergetekende dat ook nooit. Ik werd altijd al heel blij van muziek, maar ik had gewoon geen idee waar de nummers over gingen. En als ik héél eerlijk ben, zong ik ook fonetisch mee… 😊
Ik vond dat het wel tijd werd om onder die steen vandaan te komen. Ik heb de lyrics van mijn favoriete nummers erbij gepakt en guess what? Mijn favoriete muziek werd er nóg beter van!

En als muziek dan ook nog een match heeft met mijn leven, iemand die ik ken of de actualiteit, voel ik mij ‘on steroids’

En dat gevoel dat ik krijg bij een muzikale match – die ultieme meerwaarde wanneer zowel de sound van een nummer als ook de betekenis ‘kloppen’ – gun ik iedereen! Door mijn verhaal te delen hoop ik die 66% andere lyric nono’s te helpen met het ontdekken van die levensgrote meerwaarde van muziek. Maar nog liever ik geef anderen een podium om datzelfde te doen.

Behoor jij tot de lucky few die (wel) weet waar nummers over gaan en vind je het leuk om daarover te praten? Of ken je toevallig een nummer dat perfect bij jou, een situatie waarin je zit/zat of de actualiteit past? Laat ’t ons weten!

Laat een comment achter op deze site, stuur een mailtje naar marjolijn@winworks.nl of deel je verhaal op onze Facebook.

Wat kun je allemaal vinden op dit blog?

Bij My Life is a Music Video kun je terecht voor matches van (voornamelijk) hits met ’t leven, ‘Behind The Track’-verhalen van artiesten, de mooiste/grappigste/meest dramatische/opvallendste lyric quotes, toplijstjes van bijvoorbeeld de beste Backpack Tracks of Work Out hits én de ‘Soultunes‘ van mensen als jij en ik; inspirerende verhalen over muziek met een speciale match met hun persoonlijkheid of iets dat zij hebben meegemaakt.

Wie schrijven deze posts?

Ik, Marjolijn Winten (1985), kwam op het idee voor dit blog in de ontwikkeling van mijn start-up. Na verschillende marketing-gerelateerde functies bij muziek labels, een TV zender en een bureau dat o.a. events organiseert, heb ik in 2015 mijn baan opgezegd om mijn hart te gaan volgen. Ik had een idee voor een online muziekplatform en wilde dat een serieuze kans geven.

In de ontwikkeling van mijn start-up heb ik veel mensen gesproken over wat muziek voor hen betekent en dat heeft mij geïnspireerd tot het starten van dit blog

Naast My Life is a Music Video ben ik druk bezig met mijn start-up, werk ik freelance voor de mooiste venue van Amsterdam, probeer ik mijn familie en vrienden zo veel mogelijk te zien, kun je me (meeeestal 😉) 2x in de week in de sportschool vinden, experimenteer ik graag in de keuken en doe ik aan yoga.

Met trots kan ik melden dat ook deze toppers zijn aangesloten als contributors en je ook kunt lezen over hun beste muzikale matches en favoriete lyrics quotes.

Help jij ons met onze missie?

Spread the word via FacebookInstagram of deel jouw verhaal met ons.

Dan hoeven we alleen nog maar onze headphones op te zetten en wanen wij ons even in onze eigen music video 😎

X Marjolijn

Vereiste velden zijn gemarkeerd *

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Share: