My Life is a Music Video onderzocht de lyrics van Kensington - de populairste rockband van Nederland

Waar gaat de muziek van Kensington eigenlijk over?

Liefde, Lifestyle, Toplijstjes By 19 november 2017 Tags: , , , ,

Kensington: het is de populairste Nederlandse rockband van het moment en speelde de Ziggo Dome al 5x PLAT. Aangezien ze dit deze week nóg 5 (!) keer dunnetjes overdoen, leek het mij hoog tijd om eens te kijken naar waar de band naast catchy rocksongs, ronkende gitaren en goeie looks nog meer voor staat; waar gaan de lyrics eigenlijk over?

Share:
My Life is a Music Video ging op zoek naar muziek over de geslaagde liefde

Wat is er mis met geslaagde liefde?

Liefde By 9 november 2017 Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ik durf te wedden dat minstens de helft van de nummers uit de top 40 gaan over lovestories. Artiesten luchten maar al te graag hun hart door te zingen over het (eigen?) liefdesleven en vertellen hier via lyrics de meest uiteenlopende verhalen over. Het valt me op dat

Share:
Jelle over Hamilton: “Als ik nou alles waar ik controle over heb heel vet ga doen, maakt het niet uit wat er verder gebeurt”

Jelle: “Als ik nou alles waar ik controle over heb heel vet ga doen, maakt het niet uit wat er verder gebeurt”

Lifestyle, Soultunes By 2 november 2017 Tags: , , , , ,

In ‘De soultunes van…’ delen onze lezers de mooiste, meest bijzondere of grappigste matches van muziek met hun leven. Deze week het bijzondere verhaal van Jelle en wat het luisteren van de muziek uit hiphop-musical Hamilton met hem doet.

Share:
Deze muziek over dokters werkt behoorlijk helend :)

De dokter als medicijn

Toplijstjes By 26 oktober 2017 Tags: , , , , ,

Wat helpt beter bij een gebroken hart, onzekerheid of verlies dan een liedje dat jouw gevoel precies beschrijft? Muziek als medicijn (zonder vervelende bijwerkingen), het is misschien wel de allerbeste Hulp Bij (emotioneel) Ongeluk. Het is dan ook niet gek dat dokters vaak worden aangesproken in de lyrics. We zetten de vijf leukste liedjes over dokters op een rij:

Share:
Deze muziek geeft je wel een heel erg lekkere motivatie boost

Kun jij wel wat motivatie gebruiken? Dit lijstje geeft je 5x een boost!

Toplijstjes By 23 oktober 2017 Tags: , , , , , , , , , , ,

Er zijn van die dagen waarbij je super productief bent, al je to do’s moeiteloos kunt afwerken en aan het eind van de dag nog vol energie zit om stappen te zetten voor al je life goals. Maar laten we, of althans ik, eerlijk zijn, soms weet je ook wel eens gewoon even niet waar je het moet zoeken. En op die momenten…

Share:
Nog even ADE 2017 begint. Een goed excuus voor de 5 allerbeste hits óver DJs

De 5 allerbeste hits óver DJs

Actualiteit, Lifestyle, Toplijstjes By 16 oktober 2017 Tags: , , , , , , , , , ,

Nog maar twee nachtjes (voor)slapen en dan start Amsterdam Dance Event 2017. Aangezien electronic music niet per se bekend staat om haar bijzondere, intrigerende lyrics, een Top 5 waarin niet de muziek, maar de geestelijk vaders (en moeders) áchter die muziek centraal staan; de DJs! En daar zijn heel wat hits over geschreven..

Share: